Laser CO2 Ablativ - Med Group Concept
Excellence in Aesthetics

Laser CO2 Ablativ

Laserul ablativ generează fascicule de lumină continuă ce sunt absorbite de țesutul corpului ca energie

Energia este livrată printr-o gamă îngustă de lungimi de undă, iar în zona țintă, energia determină creșterea temperaturii, ceea ce duce la ablația țesutului. Laserele ablative tratează în mod eficient o gamă largă de afecțiuni ale pielii prin îndepărtarea totală sau parțială a pielii. Procesele naturale de vindecare ale corpului înlocuiesc apoi pielea deteriorată cu țesut nou și sănătos. Deși există mai multe tipuri de lasere ablative, care diferă în principal în funcție de lungimea de undă, laserele CO2 au fost mult timp considerate “standardul de aur” al industriei pentru ablație, oferind un raport excepțional între ablație și coagulare (încălzirea țesutului fără distrugerea acestuia).

Cum funcționează un laser CO2 ?

Laserele cu CO2 produc lumină la o lungime de undă de 10.600 nm, care este absorbită de apă în țesut. Energia laserului încălzește apa provocând evaporarea țesutului afectat, astfel că o parte din căldură este absorbită de țesutul adiacent zonei țintă ablate, provocând coagularea tisulară ce induce hemostaza (încetarea sângerării), precum și stimularea termică a straturilor profunde ale pielii, care produce stimularea fibroblastelor și neocolageneza (formarea de colagen nou).

Raza laser poate fi transmisă și printr-un scaner, un dispozitiv utilizat pentru a controla în continuare livrarea de energie. Scanerul reglează configurația energiei livrate pe piele. Aceasta poate varia de la acoperirea întregii zone de tratament sau doar o fracțiune (lăsând zonele între ele netratate), denumită și ablație fracționată. Efectul general al ablației și coagulării, fie complet, fie fracționat, este îndepărtarea pielii și stimularea corpului pentru a o înlocui cu o piele mai nouă, mai tânără.

Echipamente ce folosesc această tehnologie

Call Now ButtonSuna Acum!